تکنولوژی شبکه

زکات علم، نشر آن است.

زکات علم، نشر آن است.

تکنولوژی شبکه

باسلام

این وبلاگ را جهت تبادل اطلاعات در مورد شبکه و مخابرات راه اندازی نمودیم.
امید است که با یاری و همراهی شما عزیزان وبلاگی فعال و مفید داشته باشیم
هرگونه مطلب ، نظر ،انتقاد ، پیشنهاد شما را با جان و دل پذیرا هستیم!
باتشکر

پیام های کوتاه
طبقه بندی موضوعی

۳ مطلب در بهمن ۱۳۹۲ ثبت شده است

درس پانزدهم- دراپ باکس چیست؟

تا به اینجا در خصوص راه اندازی شبکه و نحوه استفاده از آن و شیوه های به اشتراک گذاری فایل ها درون شبکه صحبت کردیم. اما نظرتان درباره اینکه فایل های خصوصی و کاری تان را به صورت گسترده تر و در تمام اینترنت در دسترس داشته باشید چیست؟ به صورتی که هم کامپیوتر منزل و محل کارتان، هم لپ تاپ و هم تلفن همراه هوشمندتان با کمترین زحمت و هزینه به یکدیگر متصل شده و شبکه ای خصوصی برای اشتراک فایل ها و فولدرها برای شما و دوستان و همکاران تان باشند!

خب به گمان ما برای چنین کاری Dropbox بهترین گزینه است هر چند که شاید چندان مرتبط به بحث شبکه نباشد، اما به دلیل کاربردهای فراوان درون و بیرون شبکه ای آن، آشنایی کار با دراپ باکس و یادگیری برخی نکات درباره آن خالی از فایده نخواهد بود.


امروزه دیگر تقریبا هر کدام از ما یک موبایل هوشمند یا تبلت همراه خود داریم که همیشه و همه جا با ما می آیند. با آن عکس می گیریم. ایمیل می خوانیم. اینترنت گردی می کنیم و مطالب جالب را بوک مارک یا ذخیره می کنیم. پیوست های ایمیل را روی آن ذخیره می کنیم. مطالب سایت، وبلاگ یا متن سخنرانی مان را روی آن تایپ می کنیم، خلاصه هزار و یک کار دیگر.

اما دردسری که همه با آن روبرو هستیم، شیوه نگهداری امن اطلاعات خصوصی، شرکتی و غیره است که با توجه به محدودیت حجم فضای ذخیره سازی ابزار همراه مان، باید فکری به حال آن کرد. از آن مهمتر اگر روزی دستگاه عزیزمان گم شود، تکلیف این همه اطلاعات چه می شود؟ علاوه بر اینکه به دست نااهلان می افتد، خودمان هم دیگر به آنها دسترسی نخواهیم داشت!

یکی از راه حل ها، استفاده دائم از کابل USB و انتقال منظم اطلاعات از موبایل و تبلت به کامپیوتر و بایگانی کردن آنها به شکل مطمئنی است هر چند که کاری پر دردسر است.

شیوه دیگر انتقال اطلاعات به کامپیوتر می تواند استفاده از ایمیل باشد. به این صورت که اطلاعات را بر روی اسمارت فون یا تبلت به ایمیل خود اتچ کرده و آن را برای خودتان ارسال کنید. حال با باز کردن این ایمیل بر روی کامپیوتر، می توانید اطلاعات را دانلود کنید. قبول دارید که در کنار مصرف پهنای باند، دردسر و زمان بر بودن این روش هم مشکل دیگری است.

یک راه هم استفاده از فضای ابری و سرویس های کلود همانند Box یا Dropbox است. در این حالت علاوه بر سینک و همگام شدن اتوماتیک اطلاعات بر روی همه ابزارها، یک نسخه پشتیبان آنلاین آنها را هم در اختیار خواهیم داشت. در درس های آینده درباره این سرویس بیشتر صحبت خواهیم کرد. البته در این روش ایراد مصرف پهنای باند در کنار محدودیت سرعت اینترنت همچنان به جای خود باقی است.


تا به اینجا با گروه های کاری و اشتراک فایل ها در شبکه بی سیم کامپیوترهای ویندوزی آشنا شدیم. اکنون نوبت به شیوه اشتراک ابزارهای جانبی همچون پرینتر و اسکنر در این شبکه ها می رسد. در پایان هم به ذکر نحوه دسترسی به دیگر کامپیوترها از طریق شبکه با استفاده از آدرس آی پی و یا نام آنها خواهیم پرداخت. در پیوست انتهایی این درس هم شیوه اتصال دو کامپیوتر به صورت مستقیم و بدون نیاز به شبکه از طریق کابل کراس را توضیح می دهیم.

 

۳- اشتراک پرینتر و ابزارهای جانبی
تا به اینجا با روال اشتراک پوشه ها و فایل ها بین کامپیوترهای مختلف آشنا شدیم. اما علاوه بر فایل، شبکه شما این قابلیت را دارد که ابزارهای جانبی مختلفی را هم به اشتراک بگذارد. مثلا از یک پرینتر یا اسکنر بر روی کامپیوترهای مختلف استفاده کنید. در اینجا به شیوه اشتراک گذاری ابزارهای جانبی (به خصوص پرینتر) در ویندوز ایکس پی و ۷ می پردازیم.

ویندوز ایکس پی
الف. در کنترل پنل بر روی گزینه Printers and faxes دو بار کلیک کنید.

ب. در صفحه جدیدی که باز می شود، بر روی نام پرینتری که می خواهید آن را به اشتراک بگذارید راست کلیک کرده و گزینه Sharing… را انتخاب کنید.

پ. در پنجره باز شده، بر روی تب Sharing کلیک کرده و گزینه Share this printer را تیک بزنید. در اینجا همچنین می توانید یک نام انتخابی برای نمایش در شبکه انتخاب کنید. در انتها بر روی گزینه Apply کلیک نمایید.